header_farabuton_v1
register-button_static_RO

SECȚIUNEA YOUNG DOCTORS – REZIDENT ÎN 5 MINUTE

FORMAT

 • 4 secțiuni tematice, fiecare incluzând o prezentare expert (a câte 10 minute) și două prezentări ale unor tineri medici (a câte 7 minute);
 • Selecția prezentatorilor se va face funcție de abstractele conținând propunerile de prezentare primite de la aceștia, indiferent de experiența profesională sau cea de lector a candidaților;
 • Pentru fiecare categorie tematică se va realiza un punctaj al abstractelor, evaluarea fiind făcută de comisia de organizare. Primele două abstracte cu punctajul cel mai mare din fiecare categorie tematică vor fi acceptate ca prezentare orală, următoarele trei fiind acceptate ca prezentare E-poster;
 • Autorii prezentatori din fiecare categorie vor beneficia de o reducere de 50% a taxei de congres, mapa de congres și accesul la programul social;
 • Autorii E-posterelor vor beneficia de reducerea cu 50% a taxei de conferință aleasă;
 • Abstractele acceptate ca prezentări orale și poster vor fi publicate în suplimentul revistei Clujul Medical, dedicat manifestării științifice.
 • Termen limită depunere abstracte: 5 mai 2018
 • Termen limită selecțtie: 1 iunie 2018

SECȚIUNI TEMATICE

 1. Povestea fără de sfârșit a învățării continue (The Never Ending Story of Continuous Learning)

Medicina de urgență este un domeniu dinamic nu doar ca ritm de muncă, dar și ca varietate și alternanță a cazurilor, profesie în care noțiunea de supraspecializare pe o nișă a patologiei este neviabilă. Astfel, medicul de urgență trebuie să aibă mereu proaspătă în memorie întreaga patologie acută a tuturor categoriilor de pacienți. Cum reușim această performanță? Ce artificii putem utiliza pentru a putea cuprinde și selecta literatura de specialitate? În ce măsură tehnologia secolului XXI poate facilita procesul de educație medicală continuă?

 1. Urgentist și sunt curios ( Curiosity Is My Second Nature)

Aplicabilitatea activității de cercetare este indubitabil necesară dezvoltării și maturizării medicinei de urgență, specialitate altfel tânără. Dar cum reușim să implementăm rigorile protocoalelor de cercetare într-un mediu alert și-n continuă schimbare? Așteptăm poveștile de succes (și nu numai) ale celor care au îndrăznit să încerce sau istorisirea cazurilor neobișnuite.

 1. Profesioniști în medicina de urgență – provocările de zi cu zi (Daily Challenges of EM Professionals)

E frumoasă și ne place, dar provocările unei specialități precum medicina de urgență sunt nu doar puțin predictibile, dar și solicitante fizic, mental și emoțional. Într-un astfel de meniu, cum construim o carieră de durată? Ca tineri medici, ce vă îngrijorează și cum vă gândiți să vă organizați supraviețuirea până la pensionare?

 1. Mirajul roșu – medic rezident în prespital (The Red Mirage – Resident Physician in the Prehospital setting)

Adrenalina, provocarea și responsabilitatea intervențiilor din prespital reprezintă un miraj pentru orice tânăr salvator aflat la început de parcurs profesional. Ce-ar trebui să știm odată urcați în ambulanță pentru a contribui la eforturile de salvare? Există proceduri sau deprinderi vitale acestei activități? Care ar fi algoritmii esențiali, fără de care nu ar trebui să pornim la drum?

GHID REDACTARE ABSTRACTE ȘI PREZENTĂRI

Rezumatele vor fi redactate în limba engleză.

Titlul rezumatului se va scrie cu majuscule, Times New Roman de 12 pct, bold, maxim 300 caractere.

Identificarea autorului va cuprinde următoarele informaţii, în ordinea enumerării: prenume, nume, instituţie, departament, oraş, ţară, adresă de e-mail.

Textul rezumatului va fi scris cu Times New Roman de 12 pct, la un 1,5 spatiere, maxim 400 cuvinte (fără titlu şi autori) cu spaţierea la un rând.

Rezumatul nu va conţine grafice, tabele, fotografii sau schiţe.

Numărul autorilor este limitat la 6, inclusiv autorul prezentator.

Conţinutul rezumatului trebuie să fie informativ şi să precizeze:

 • Obiectivul studiului/ prezentării
 • Materiale şi metode
 • Rezultate
 • Concluzii

Se vor insera între 3 şi 5 cuvinte cheie din Index Medicus.

Abstractele vor trebui uploadate pe site-ul congresului: http://cimu.ro/online-submission/  până la data de 5 mai 2018.

Decizia comitetului de organizare va fi transmisă prin email până la data de 1 iunie 2018.

Autorii acceptați pentru prezentări orale/ poster vor trebui să facă dovada calității de participant înregistrat la conferință în termen de 10 zile de la data primirii emailului de acceptare a prezentării poster. În caz contrar, prezentarea orală/ poster acceptată va fi considerată retrasă și va fi înlocuită cu abstractul cu următorul punctaj.

Odată cu emailul de confirmare, autorul prezentator va primi formatul oficial Microsoft Office PowerPoint al manifestării științifice. Durata efectivă a unei prezentări este de 7 minute. Slideurile vor fi redactate în limba engleză; prezentarea poate fi susținută în limba română.

Formatul acceptat pentru prezentările E-poster este 91cm x 122 cm (lățime x înălțime) – un singur slide PPT.

PARTENERI
MEDIA

04
02
05
03
01